23948sdkhjf

Saab får beställning värd 135 miljoner

Saab har fått en beställning från Försvarets materielverk på leveranser av det virtuella träningssystemet Ground Combat Indoor Trainer (GC IDT) för Carl-Gustaf M4. Ordervärdet är cirka 135 miljoner kronor och leveranser ska ske under 2022-2023.

Vi är stolta att förse den svenska försvarsmakten med vårt kostnadseffektiva träningssystem för Carl-Gustaf M4. Genom innovativ teknologi kan vi återskapa egenskaperna hos Carl-Gustav M4 i en säker virtuell övningsmiljö. Genom det får användaren nödvändiga färdigheter för taktiska scenarion, säger Åsa Thegström, chef för Saabs affärsenhet Training & Simulation.

Saabs GC IDT förser användaren med ett system för realistisk träning omfattande vapenreplikor, en virtuell miljö och verktyg för en utförlig och exakt utvärdering. Beställningen omfattar träningsstudior som möjliggör övning för upp till 100 soldater samtidigt.

Beställningen omfattar även omvandlingssatser för att med små medel omvandla varje övningsvapen till en fristående simulator. GC IDT ska över tid även kunna utökas till att omfatta andra vapen såsom handeldvapen och pansarvärnsrobotar.

Beställningen är lagd inom ett ramavtal från 2019 som ger Försvarets materielverk, tillsammans med Lettlands och Estlands försvarsmakter, möjlighet att lägga beställningar på Carl-Gustaf M4, träningssystem och annan tillhörande utrustning under en tioårsperiod.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109