23948sdkhjf

Nytt storkontrakt: Megafabriken väljer ABB

ABB har nu skrivit kontrakt med mobilitetsföretaget Ola om att leverera robot- och automationslösningar till Olas nya megafabrik i Indien. Fabriken ska bli landets mest automatiserade med cirka 5 000 robotar och automatiserade styrda fordon.

I Indien bygger mobilitetsföretaget Ola just nu en ny fabrik som ska bli världens största mopedfabrik där bolagets elmopeder ska rullas ut. Driften förväntas dra igång under de kommande månaderna och nu tillkännager bolaget att det är ABB som ska förse fabriken med robot- och automationslösningar.

Ola kommer att dra nytta av ABB:s automationslösningar i fabrikens centrala tillverkningsprocesslinor, inklusive målnings- och svetsningslinor, och ABB:s robotar kommer att användas i hög grad för batteri- och motormonteringslinorna. Detta inkluderar ABB:s målningsrobot IRB 5500 och integrerade appreteringsrobot IRB 2600 för sina målnings- och svetsningslinor, samt roboten IRB 6700 för monterings- och materialhantering inom batteri- och motormonteringsområdena.

ABB:s robotar kommer att integreras digitalt i Ola:s megastora AI-fabrik för att optimera robotprestanda, produktivitet och produktkvalitet, och användningen av ABB:s robot- och automationslösningar ska säkerställa digital uppkopplings- och övervakningsteknik för distansövervakning.

Vi är glada över att få med oss ABB, en global aktör inom robotteknik, maskinautomatisering och digitala tjänster, som central leverantör och partner för de robot- och automationslösningar som ska driftsättas på vår megastora mopedfabrik, säger Bhavish Aggarwal, ordförande och koncernchef på Ola.

Ola bygger sin megafabrik på principerna Industry 4.0 och ska drivas av sig egen AI-motor och teknikstack som kommer att vara djupt integrerade i alla system. Systemen kommer att vara kontinuerligt självlärande och optimera alla aspekter i tillverkningsprocessen.

ABB:s lösningar kommer att bygga vidare på Ola:s egna AI-motor och teknikstack som är inbyggda i vår mopedfabrik. Vi tar in global expertis och avtalar om partnersamarbeten som hjälper oss att bygga vår fabrik på rekordtid.

Andrea Cassoni, chef för General Industries på ABB Robotics, tillägger:

Genom att koppla ABB:s robotlösningar till Ola:s digitala ekosystem säkerställer vi att våra robotar blir centrala komponenter i Ola:s nya, avancerade anläggning. Med den här automationsnivån kan Ola enhetligt uppnå sina dubbla mål med hög produktivitet och hög kvalitet.

Med en initial årlig kapacitet på två miljoner enheter ska Ola skapa 10 000 jobb och fungera som företagets globala tillverkningsnav för både Indien och internationella marknader i Europa, Storbritannien, Latinamerika, Australien och Nya Zeeland. Megafabriken förväntas också bli landets mest automatiserade med cirka 5 000 robotar och automatiserade styrda fordon i bruk.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125