23948sdkhjf

Småländska Wevik Maskin får ny ägare

BKBM Invest förvärvar Wevik Maskin i Västervik, tillverkare av skruvtransportörer. Ägargruppen driver sedan tidigare Bäckman Blästermaskiner i Filipstad och Svensk Blästring & Maskinteknik (SBM) i Laholm.

Nu förvärvar BKBM Invest majoriteten av aktierna i Wevik Maskin där grundarens son, Hans Nilsson, tidigare var ensam ägare.

– Vi är glada att vi hittat en stark delägare som kan ta tillvara och vidareutveckla verksamheten. Det är också extra roligt att bolaget stannar kvar i Västervik och utvecklas på orten. Tillsammans kommer vi att bli en stark aktör som fortsätter leverera högkvalitativa skruvtransportörer, säger Hans.

Mats Blåder som idag är vd för SBM och Bäckman Blästermaskiner som BKBM Invest äger sedan tidigare, blir i och med förvärvet även vd för Wevik Maskiner.

Wevik Maskin är ett välskött företag med en mycket kompetent personal och vi kände redan tidigt i processen att det här var rätt för oss. Vi har stora möjligheter att utveckla företaget tillsammans, säger Mats till Verkstäderna.

Då BKBM sedan tidigare har verksamhet i Filipstad i Värmland och Laholm i Halland, blir Västervik och Småland ny mark för bolaget.

Wevik Maskin grundades år 1954 av Gösta Nilsson. Då tillverkade bolaget maskiner till pappers- och sågverksindustrin, men 1984 bytte bolaget inriktning. Sedan dess har Wevik tillverkat skruvtransportörer till både svenska och europeiska marknaden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08