23948sdkhjf

Krismöte hos Volvo

Då Volvo AB:s ledning fått stora bonusar för 2020 trots att bolaget tagit emot stora permitteringsstöd från staten, ska det under fredagsförmiddagen ha hållits ett krismöte för Volvos storägare.

För 2020 ska Volvo AB:s ledning ha fått bonusar på 118 miljoner kronor, något som kritiserats hårt eftersom bolaget tagit emot statliga permitteringsstöd på 2,7 miljarder kronor. Detta är anledningen till att Carl-Henric Svanberg, ordförande för Volvo AB, enligt källor till Dagens Industri idag ska ha haft ett krismöte med storägarna i koncernen.

Den kritik som riktats mot en bristande hantering kommer både från regeringen, ägare och underleverantörer, bland annat storägaren AMF, Alecta och Fjärde AP-fonden.

– Jag tycker att de har landat fel. Man borde ha insett att kontantbonusar är en laddad fråga i Sverige och ett år som det här blir det extra laddat så klart, säger Per Colleen, aktiechef på Fjärde AP-fonden, till Dagens Industri.

Fjärde AP-fonden är Volvo AB:s sjunde största ägare.

Även finansminister Magdalena Andersson vill säga sitt i frågan, och i en intervju berättar hon att regeringen nu överväger lagstadgade karensperioder för utdelningar och bonusar när det gäller permitteringar.

Det är klart att det här sticker i ögonen och väcker en stor ilska, säger hon till Di TV.

Vad som blivit sagt på mötet vill Volvo inte avslöja.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143