23948sdkhjf

Bromstillverkaren Haldex byter vd

Senast den 1 juli 2021 kliver Jean-Luc Desire in som ny vd för bromstillverkaren Haldex, efter Helene Svahn som suttit på posten sedan sommaren 2019. Jean-Luc kommer närmast från Tenneco Automotive i Belgien men kommer flytta till Sverige i samband med tillträdet.

Sedan juni 2019 har Helene Svahn lett Haldex genom tuffa besparings- och effektiviseringsprogram, men nu är det dags att lämna över stafettpinnan. Hennes efterträdare blir Jean-Luc Desire som på sitt tidigare jobb hos Tenneco Automotive i Belgien satt på rollen som vice president för affärsområdet Ride and Performance EMEA.

Jean-Luc har en ingenjörsutbildning från Ecole Centrale i Paris, har mer än 20 års erfarenhet av fordonsbranschen, och har tidigare även haft positioner som vice president för bil-system på Wabco och programchef på Peugeot Citroën i Shanghai. Han har global erfarenhet då han arbetat både i USA, Kina och Belgien, och nu kommer Jean-Luc flytta till Sverige. I Sverige kommer han vara baserad vid huvudkontoret i Landskrona.

Helene Svahn har sedan juni 2019 lett Haldex genom tuffa besparings- och effektiviseringsprogram där verksamheten även påverkats av den globala covid-19 pandemin. Rekryteringen av Jean-Luc Desire har skett i samförstånd med Helene som kommer att fortsätta på sin post fram till dess att Jean-Luc tillträder tjänsten, vilket blir senast den 1 juli 2021.

– Jean-Luc har en gedigen bakgrund inom fordonsindustrin och har visat fina resultat genom tillväxt och lönsamhetsförbättringar i sina tidigare positioner. Jean-Luc har ett kommersiellt driv och en teknisk kunskap i grunden som tillsammans med ett starkt ledarskap kommer väl till pass i det skede som bolaget är i just nu, säger styrelseordförande Stefan Charette, som även vill passa på att tacka Helene:

– Styrelsen vill tacka Helene för hennes insatser genom åren, både som styrelseledamot och vd. Under Helenes ledning har bolaget utvecklat nya produkter och hon har dessutom lotsat Haldex genom svåra tider, både för branschen och bolaget, inte minst till följd av covid-19 pandemin.

Helene Svahn tillägger:

– Jag har haft stort fokus på att reducera Haldex kostnadsmassa, effektivisera organisationen, parallellt med att driva utveckling av nya produkter för att säkra Haldex position i framtiden. Vi börjar nu se tydliga resultat av dessa insatser vilket jag är glad och stolt över. Min tid på Haldex är en lärorik erfarenhet jag är mycket tacksam för och tar med mig i framtida uppdrag, säger Helene.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093