23948sdkhjf

AnVa Industries förvärvar Hordagruppen

Västeråsbaserade industrikoncernen AnVa Industries har förvärvat Hordagruppen, en industrigrupp som förser kunder med komponenter i polymera material (gummi och plast). Hordagruppen är baserade i Horda och Bor och har cirka 100 anställda.

Nu har AnVa Industries förvärvat ytterligare en aktör inom polymera material – Hordagruppen. Hordagruppen förser kunder inom flera branscher med komponenter i allt från design och prototyper till serieproduktion. och tillverkningsmetoderna består av formsprutning, extrudering och formblåsning kombinerat med högeffektiva automationslösningar för ttill exempel montering och efterbehandling.

– Det är mycket glädjande att till vår koncern få välkomna Hordagruppen, ett bolag vi intresserat har följt under flera år. Det här förvärvet både stärker och breddar koncernens förmåga att erbjuda kompletta lösningar i gummi och plast. Tillsammans med våra kunder bidrar vi till konstruktion och design av produkter eller kompletta lösningar, säger Per Andersson, koncernchef för AnVa Industries

Hordagruppen har tillverkning i Sverige, Polen, Indien och Kina och i Sverige är bolaget baserade i Horda och Bor i Värnamo kommun. Bolaget omsätter cirka 230 miljoner kronor och har cirka 100 anställda. Säljare är bröderna Lars och Sven Lejon.

– Det känns väldigt bra att Hordagruppen får gå in i en stabil långsiktig verkstadskoncern som vill stärka erbjudandet till kunderna inom komponenter baserade på gummi och plast och vidareutveckla det området. Jag är övertygad om att det ökar möjligheterna för Hordagruppen att växa, säger Lars Lejon, tidigare delägare av Hordagruppen.

Hordagruppens nuvarande vd Andreas Helmersson tillägger:

– Det blir inspirerande och roligt att få nya kollegor inom vårt område och att gemensamt med AnVa Polytech bidra till att skapa en polymerleverantör med bas i Sverige, som med sin kombinerade storlek och kraft kan bli ännu bättre på att hjälpa våra befintliga och kommande nya kunder.

AnVa Polytech som Andreas nämner är ett bolag i AnVa-koncernern som också har inriktning mot komponenter i polymera material, främst gummi, och har produktionsanläggningar i Sunne i Värmland och Birzai i Litauen.

Efter förvärvet har AnVa Industries 13 verksamhetsdrivande enheter med fokus på industrigummi och plast, skärande bearbetning, rör- och stånggrossistverksamhet, plåt- och rörbearbetning samt sourcing och montage. AnVa Industries kommer efter förvärvet att omsätta cirka 1 miljard kronor och ha en arbetsstyrka på cirka 500 anställda.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079