23948sdkhjf

Volvo Cars stoppar produktionen

Den globala halvledarbristen har fortfarande inte blivit bättre, och precis som flera andra stora fordonsjättar tvingas även Volvo Cars nu att stoppa delar av sin produktion.

För en månad sedan tvingades Volvo AB stoppa delar av sin produktion på grund av den globala halvledarbristen, något som företaget inte var ensamma om. Nu har det blivit dags även för Volvo Cars, rapporterar Dagens Industri.

Situationen är tuff och vi förväntar oss att det blir kritiskt under andra kvartalet. För att ha kontroll över produktionen kommer vi att ha tillfälliga stopp under mars månad, säger Maria Dagman, presstalesperson på Volvo Cars, till tidningen.

Det rör sig först och främst om fabrikerna i USA och Kina, och för att kunna stoppa produktionen planerar bolaget för stoppdagar – en metod som även Volvo AB använder sig av. I Sverige och Belgien förväntas produktionen flyta på utan stopp.

Volvo Cars bedömer att problemen kommer kvarstå ett bra tag till, men att det kommer att stabiliseras någon gång under andra halvåret.

Den pågående halvledarbristen har enligt Volvokoncernerns presschef Claes Eliasson kommit utav att efterfrågan på elektronik ökat under pandemin, och att halvledarbranschen därmed fått en mycket större kundkrets att täcka.

Någon som valt att göra något åt problemet är Bosch som nu håller på att bygga en ny fabrik för att möta bristen, en investering som går att läsa mer om här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079