23948sdkhjf

ABB ska reducera anläggningens utsläpp med 400 ton

I Beijing, Kina, ska ABB reducera en tillverkningsanläggnings växthusutsläpp med upp till 400 ton. Där har ett solenergibaserat system för integrering av förnybar energi installerats på taket – ett system som invigdes i dagarna.

Vid fabriken ABB LV Installation Materials Co Ltd i Beijing tillverkar ABB lågspänningsprodukter på cirka 24 000 kvadratmeter. Här jobbar över 600 anställda, och alldeles nyligen invigdes en ny solcellsanläggning på taket som ska leverera cirka 420 MWh per år. Det ska minska de årliga utsläppen av växthusgaser med upp till 400 ton.

Beijing-projektet lanserades efter ett framgångsrikt pilotprojekt vid företagets dotterbolag Busch-Jaeger i Lüdenscheid i Tyskland 2019, där ett solcellssystem levererar cirka 1 100 MWh klimatneutral solkraft varje år. Systemet genererar tillräckligt med klimatneutral solenergi för att täcka 100 procent av fabrikens energibehov under soliga dagar och har minskat koldioxidutsläppen från anläggningen med cirka 680 ton per år.

– Baserat på erfarenhet från vår självförsörjande anläggning i Lüdenscheid utgör vårt projekt i Beijing ytterligare en viktig milstolpe i vårt arbete mot att uppnå koldioxidneutralitet i vår egen verksamhet till 2030, säger Theodor Swedjemark, kommunikations- och hållbarhetschef.

Projektet använder ABB:s energihanteringsteknik där alla enheter är anslutna till det moln-baserade systemet ABB AbilityTM Electrical Distribution Control System för övervakning, optimering och prediktivt underhåll med big data och artificiell intelligens. Ett omfattande intelligent styrsystem för byggnader, ABB i-bus KNX, installeras också för att optimera styrningen på verkstäder och kontor för belysning, jalusier, värme, ventilation, säkerhet och andra funktioner.

– Energi- och effektiviseringslösningen på fabriken i Beijing representerar nästa steg i att uppfylla ABB:s hållbarhetsstrategi, bekämpa orsakerna till klimatförändringarna och leva upp till våra egna kärnvärden. Med insikterna från vår första anläggning i Lüdenscheid med noll nettokoldioxidutsläpp har vi utvecklat vår hållbara affärsmodell till en mer effektiv och skalbar lösning som vi kan tillämpa globalt för tillverkningsanläggningar, bostäder, byggnader, städer och industrier runt om i världen, säger Oliver Iltisberger, chef för ABB:s division Smart Buildings.

Hos fabriken används även ABB:s elfordonsladdare och programvarubaserade energihanteringssystem för att minska energikostnader och öka energieffektiviteten, genom att utnyttja fastighetsautomationssystem och digitaliserade produkter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094