23948sdkhjf

UPPDATERAD: Volvo AB tvingas stoppa – igen

I mars tvingades lastbilstilverkaren Volvo ta till stoppdagar i fabriken i Gent som en följd av halvledarbristen, och nu tvingas bolaget stoppa igen. Den här gången kan dessutom även andra affärsområden inom koncernen drabbas.

Nu varnar Volvo för att bolaget kommer att behöva ta till stoppdagar under andra kvartalet. Det gäller den globala tillverkningen av lastbilar, men den här gången förväntas störningarna påverka även andra affärsområden.

Den globala försörjningskedjan för såväl halvledare som för andra komponenter är för närvarande mycket instabil och osäkerheten om utvecklingen är stor, skriver Volvo.

Stoppdagarna beräknas uppgå till någonstans mellan två och fyra veckor totalt beroende på produktionsanläggning, och Anna Abenius, assisterande presschef för Volvo, skriver till Verkstäderna att även den svenska produktionen kommer att beröras.

– Både hyttfabriken i Umeå och Tuvefabriken i Göteborg kan komma att behöva ta till stoppdagar, berättar hon. 

Detta förväntas få en negativ inverkan på intjäning och kassaflöde, och Volvokoncernen och dess affärspartners arbetar just nu hårt för att minimera antalet fordon som berörs och därmed även påverkan på kunderna. Detta genom att behålla flexibilitet för att kunna öka produktionen när det är möjligt.

Vi har sökt Volvo för en kommentar och artikeln kan komma att uppdateras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.415