23948sdkhjf

Helgens industribrand utreds som misstänkt mordbrand

I helgen brann en industri på Ringön i Göteborg vilket resulterade i en kraftig rökutveckling, ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA), samt en totalt ihoprasad industrilokal. Nu har polisen inlett en förundersökning om mordbrand.

Strax före 03:00 på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten i Storgöteborg till en kraftig industribrand på Ringön i Göteborg. Senare under morgonen skickades ett VMA ut till mobilabonnenter i närområdet med en uppmaning om att stänga fönster, dörrar och ventilation.

I brandbyggnaden förvarades bland annat brandfarlig vätska i större mängder, vilket bidrog till ett kraftigt brandförlopp. Räddningsarbetet fortsatte under hela lördagen, och under kvällen bistods räddningstjänsten av en kranbil som hjälpte till att lyfta inrasade plåtväggar och annat konstruktionsmaterial, eftersom dessa gömde brandhärdar som kunde blossas upp.

Först på söndagskvällen kunde räddningsarbetet på Ringön avvecklas, och när branden hade släckts fanns inte mycket kvar av industrilokalen.

– Det finns i princip ingenting kvar där, alla stora byggnadsdelar är bortforslade, säger Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten, till Göteborgs-Posten.

Hur branden startade är fortfarande oklart och polisen kommer att utreda händelsen som misstänkt mordbrand. En förundersökning har startats.

– Det handlar främst om att det är en så stor omfattning på branden så vi vill utreda det här ordentligt. Det är också ett ganska högt värde på det som har brunnit, uppger polisen till Göteborgs-Posten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.222