23948sdkhjf

Kraftig industribrand i Härnösand

I fredags brann det vid Hemabs lokaler på Jaktstigen i Härnösand. Boende i närheten uppmanades att hålla sig inomhus och en kraftig rökutveckling spred sig från platsen.

Läs också: Industribrand i Stenungsund

Det rapporterar Hemab på sin hemsida.

Vid 09:02, fredag morgon, kom ett larm in till räddningstjänsten i Härnösand om en brand i Hemabs lokaler. På plats var tre styrkor från räddningstjänsten, och vid 10:30 rapporterade de att branden var under kontroll. Det var bolagets pappersåtervinng som börjat brinna, men det brann även i ytterligare en byggnad.

Inga personskador rapporterades, och röken från branden var inte giftig. Allmänheten uppmanades dock ändå att hålla sig inomhus och stänga sina fönster och dörrar.

Först klockan 06:30 på lördagsmorgonen lämnade räddningstjänsten platsen. 

Byggnadens tak och främre vägg har rivits för att göra släckningsarbetet möjligt genom att komma åt eldhärdar. Vi har bistått och kört släckvatten och traktorer hela natten. Förödelsen är stor, men delar av byggnaden har klarat sig. Nu bevakar vi platsen och tar hand om oredan som uppstått. På måndag påbörjar vi arbetet med analys och planering framåt, skrev Lena af Geijerstam Unger, vd för Hemab, på företagets hemsida under lördagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095