23948sdkhjf

Efter branden: Flera månader kvar tills halvledarjätten är återställd

Den globala halvledarbristen är fortfarande ett faktum som stör världens elektronik- och fordonsindustrier. En händelse som spädde på bristen lite extra var en stor brand som drabbade japanska halvledarjätten Renesas, och nu rapporterar Nikkei Asian Review att det kan dröja upp till fyra månader innan produktionen är helt återställd.

Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

Just nu befinner sig världen i en global halvledarbrist vilket är en av alla konsekvenser som coronapandemin fört med sig. Denna har drabbat fordonsindustrin stort, men även andra industrier som är beroende av datachip.

Mitt i halvledarbristen drabbades dessutom den japanska halvledartillverkaren Renesas den 19 mars av en stor brand. Renesas är en stor aktör inom mikrodatorer till fordonsindustrin, och i och med branden tog halvledarbristen ytterligare ett steg i negativ riktning.

Nu har nya uppgifter släppts kring händelsen, och Nikkei Asian Review rapporterar att det kommer ta mellan tre till fyra månader innan produktionen är helt återställd. Företagets vd ska däremot ha känt sig säker på att i alla fall viss del av produktionen kan vara igång inom en månad.

Inga anställda kom till skada vid branden, men vid en presskonferens som hölls nyligen ska det ha framkommit nya uppgifter om att det var en hel produktionslinje med 23 maskiner som drabbades av branden inte elva maskiner som bolaget tidigare uppgett.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078