23948sdkhjf

Volkswagens byter namn till Voltswagen

I en pressrelease på Volkswagens hemsida i måndags meddelade fordonstillverkaren att de ska byta namn för sin amerikanska verksamhet till Voltswagen of America. Pressmeddelandet togs dock bort snabbt, eftersom det blivit publicerat för tidigt av misstag.

Anmärkning: Volkswagen släppte i ett för tidigt publicerat pressmeddelande nyheten om att Volkswagen byter namn till Voltswagen. Nu har bolaget gått ut och sagt att pressmeddelandet var ett aprilskämt som gått ut för tidigt. Läs artikeln om aprilskämtet här. Nedan följer orginalartikeln baserad på CNBC:s artikel.

I måndags publicerade Volkswagen en presslease på sin hemsida som CNBC hann snappa upp innan den snabbt togs bort igen. I releasen skrev Volkswagen att bolaget kommer att byta namn på sin amerikanska verksamhet till Voltswagen of America.

När CNBC kontaktade Volkswagen valde fordonstillverkaren att inte kommentera nyheten, men enligt CNBC ska källor med insikt i Volkswagens planer ha bekräftat namnbytet.

Enligt pressreleasen ska Volkswagens elektriska bilar märkas med en ljusblå logga för Voltswagen, samtidigt som de bensindrivna bilarna kommer fortsätta prydas av en mörkblå VW-logga.

Vidare ska Voltswagen of America ingå i Volkswagen of America, och huvudkontoret ska fortsätta finnas i Herndon, Virginia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078