23948sdkhjf

Volkswagens misstag – tidigt aprilskämt

I en pressrelease på Volkswagens hemsida i måndags meddelade fordonstillverkaren att de ska byta namn för sin amerikanska verksamhet till Voltswagen of America. Pressmeddelandet togs dock bort snabbt, eftersom det blivit publicerat av misstag. Nu går bolaget dessutom ut med att det hela var ett dubbelt misstag – det var nämligen ett aprilskämt som publicerades för tidigt.

Det hela började med att CNBC hann snappa upp en nyhet på Volkswagens hemsida innan Volkswagen snabbt tog bort den igen. I pressreleasen meddelade Volkswagen att de skulle byta namn på sin amerikanska verksamhet till Voltswagen, men när CNBC tog kontakt valde Volkswagen att inte kommentera den läckta nyheten.

Den läckta nyheten spred sig som en löpeld världen runt, vilket gjorde att Volkswagen fick gå ut och erkänna det tidiga aprilskämtet.

– Vi menade inte att vilseleda någon. Det hela är bara en marknadsföringsåtgärd för att få folk att prata om ID.4, säger en Volkswagen-talesman i Wolfsburg till The Wall Street Journal.

Det hela var alltså ett för tidigt publicerat aprilskämt, och Volkswagen kommer inte att byta namn till Voltswagen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.081