23948sdkhjf

Mercedes och Siemens samarbetar för hållbara produktionsmetoder

Mercedes-Benz och Siemens har ingått partnerskap för att utöka digitaliseringen av hållbara produktionsmetoder. Tillsammans ska de utveckla nya innovativa lösningar för både deras anställda, digitalisering och för att öka energieffektiviteten i produktionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bilmärket strävar efter att digitalisera sina produktionsprocesser och Siemens kommer att bidra med sin expertis på automation, industriell mjukvara och smart infrastruktur.

Mercedes Berlin-Marienfelde-anläggning i Tyskland kommer förvandlas till ett kompetenscenter med fokus på utveckling och implementering av det digitala Mercedes-Benz Cars-ekosystemet. I framtiden kommer e-mobilitetskomponenter också att monteras i Berlin.

Siemens ledande automations- och programvarulösningar lägger grunden för den digitala omvandlingen av bilproduktion. De fysiska och virtuella världarna samt operativ teknik och it kan kombineras med dem. Detta öppnar nya möjligheter för att samla, förstå och använda de enorma mängder data som genereras inom teknik och produktion. Med innovativa IoT-applikationer kan till exempel produktionsprocesser göras mycket mer flexibla och energieffektiva.

Vi utökar ytterligare vårt decennielånga framgångsrika samarbete med Mercedes-Benz inom teknik och produktion. Tillsammans vill vi ta nästa stora steg mot hållbar och ännu mer konkurrenskraftig bilproduktion, säger Cedrik Neike, styrelseledamot i Siemens AG och vd för Digital Industries.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094