23948sdkhjf

E-pumpar ska säkra utryckningsfordon

Concentric erhåller ett strategiskt betydelsefullt kontrakt för sina elektrohydrauliska styrpumpar, EHS för nästa generations elektriska utryckningsfordon.

Företaget berättar varför kontraktet är så viktigt. Det är för att lokala regler driver ökad efterfrågan på elektriska nyttofordon. När städer över hela världen begränsar användningen av fossila bränslen för att förbättra luftkvaliteten och minska koldioxidutsläppen investerar de i elektrifierade kommersiella fordon. Då är det särskilt viktigt för utryckningsfordon att den nya tekniken erbjuder samma eller förbättrad operativ prestanda och hållbarhet.

- Elektrifiering av marknaden för nyttofordon erbjuder spännande långsiktiga möjligheter eftersom EHS-systemet kan användas på både hybrid- och helelektriska plattformar, batteri- eller bränslecell, vilket minskar energiförbrukningen genom att använda Power on demand -teknologi. Dessa nya beställningar är ytterligare exempel på hur vi framgångsrikt breddar vårt erbjudande för e-pumpar till nya applikationer på marknaden för medelstora kommersiella lastbilar och blir den leverantör som väljs, kommenterar David Woolley som är vd och koncernchef för Concentric.

Den elektrohydrauliska styrpumpen används i applikationer runt om i världen. Kombinationen av den 24 volt borstlösa elmotorn med integrerad styrelektronik och hydraulpump ska ge kunder mer än 40 000 timmars livslängd med hög prestanda och tillförlitlighet.

Produktionen startar 2021 och försäljningsintäkterna från detta nya kontrakt beräknas uppgå till 21 miljoner kronor under de närmaste fem åren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064