23948sdkhjf

Hela personalstyrkan varslas

Hos Spectra Premium i Trollhättan varslas nu all personal. Detta efter att Volvo Cars sagt upp sin beställning från företaget.

Hos fordonstillverkaren Spectra Premium varslas nu hela arbetsstyrkan på 90 personer om uppsägning. Anledningen är att Volvo Cars som är företagets största kund inte längre kommer att beställa bränsletankar från bolaget.

– Tyvärr har vår kund på kort varsel sagt upp vårat produktionskontrakt och det är väldigt svårt att bromsa in så snabbt. Det kan ta flera år innan man får in ett nytt storkontrakt så vi behöver ta ett rejält steg tillbaka och bygga upp verksamheten igen, berättar Stefan Janols, vd för Spectra Premium, för P4 Väst.

Personalen meddelades under torsdagen och nu har fackliga förhandlingar inletts.

– Det var väldigt tråkigt att behöva meddela personalen om det här. Det är ett fantastiskt team så det är jättetråkigt att det splittras, säger Stefan till P4 Väst.

Anledningen till att Volvo sagt upp kontraktet har att göra med det teknikskifte som Volvo Cars går igenom.

– Anledningen är att Volvo Cars har valt en ny teknisk lösning för bränsletankar till plug-in-hybrider, säger Christina Zander, Volvo Cars presstalesperson, till Dagens Industri.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.126