23948sdkhjf

Tillämpar AI på industriproduktion

Ett nytt projekt kommer att använda kameror och AI för att inspektera och se till att produktionen hos ett företag inom den globala fordonsindustrin uppfyller deras höga krav på kvalitet.

Aixia är ett Joint venture mellan Cgit och Asymptotic och fokuserar på programvara för Machine learning operations. Nu ska de leda projektet som görs tillsammans med Stena industry innovation lab, SIILab på Chalmers.

SIILab erbjuder möjligheter för den svenska industrin att testa digitaliserad produktion för framtiden. 

- Vi är väldigt glada över att kunna demonstrera AI-applikationer för att skapa innovativa och avancerade teknologilösningar för att öka Sveriges konkurrenskraft och kompetens, säger Åsa Fast-Berglund som är COO för SIILab och professor i Smart automation in production system på Chalmers.

Aixias Deep learning- och AI-ingenjörer samlar in data, som bilder och video. Med hjälp av Snapxs - deras egenutvecklade verktyg för datahantering ska de kunna garantera kvalitetskontroll på en ny nivå, helt automatiserat. 

- Det här är ett bra första steg för Cgit ägda och nybildade Aixia och vi ser verkligen fram emot att tillämpa AI på svensk industriproduktion, säger Mattias Bergkvist som är vd för Cgit och Aixia.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062