23948sdkhjf

Historiskt höga siffror för Volvo

Volvokoncernen redovisar ett aktivt första kvartal 2021.

- Det första kvartalet 2021 präglades av hög aktivitet hos våra kunder, vilket avspeglades i bra efterfrågan på såväl nya produkter som på service. Jämfört med första kvartalet 2020, steg vår nettoomsättning med 3 procent till 94 miljarder kronor, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef.

Det operativa kassaflödet i Industriverksamheten uppgick till 5,665 miljarder kronor. Förra året var motsvarande siffra minus 4,117 miljarder.

- De goda försäljningsvolymerna, inte minst i serviceaffären, och våra egna åtgärder för att hålla nere kostnaderna bidrog till att det justerade rörelseresultatet förbättrades till 11,8 miljarder kronor (7,1). Den justerade rörelsemarginalen steg till historiskt höga 12,6 procent (7,8), säger Martin Lundstedt.

Några händelser lyfter koncernen särskilt. Dels att Volvokoncernen och Daimler Truck AG bildade joint venture-bolaget cellcentric inom bränsleceller. Dels att Volvokoncernen och Isuzu Motors UD avslutat Trucks-affären som en del av den strategiska alliansen. Men även att bristen på halvledare påverkar tillverkningen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078