23948sdkhjf

Historiskt höga siffror för Volvo

Volvokoncernen redovisar ett aktivt första kvartal 2021.

- Det första kvartalet 2021 präglades av hög aktivitet hos våra kunder, vilket avspeglades i bra efterfrågan på såväl nya produkter som på service. Jämfört med första kvartalet 2020, steg vår nettoomsättning med 3 procent till 94 miljarder kronor, säger Martin Lundstedt, vd och koncernchef.

Det operativa kassaflödet i Industriverksamheten uppgick till 5,665 miljarder kronor. Förra året var motsvarande siffra minus 4,117 miljarder.

- De goda försäljningsvolymerna, inte minst i serviceaffären, och våra egna åtgärder för att hålla nere kostnaderna bidrog till att det justerade rörelseresultatet förbättrades till 11,8 miljarder kronor (7,1). Den justerade rörelsemarginalen steg till historiskt höga 12,6 procent (7,8), säger Martin Lundstedt.

Några händelser lyfter koncernen särskilt. Dels att Volvokoncernen och Daimler Truck AG bildade joint venture-bolaget cellcentric inom bränsleceller. Dels att Volvokoncernen och Isuzu Motors UD avslutat Trucks-affären som en del av den strategiska alliansen. Men även att bristen på halvledare påverkar tillverkningen. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Bulten varslar 50 personer
Beros blir premiumpartner
En möjlighet att övervinna kompetensbristen
Var tredje svenskt industriföretag flaggar för varsel
Plåtbearbetningsföretaget investerar för framtiden
Oro för att finna rätt kompetens
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.11