23948sdkhjf

Rekord för Atlas Copco

Atlas Copco går ut starkt och gör ett rekordkvartal i bolagets orderingång för första kvartalet 2021. Bolaget ser även positivt framåt och när det gäller utsikterna på kort sikt förväntar sig Atlas Copco att ligga kvar på höga nivåer.

Under första kvartalet 2021 levererade Atlas Copco en orderingång på 30 468 miljoner kronor, en ökning med 9 procent från första kvartalet 2020 (28 039 miljoner). Det är ett rekord för bolaget.

Att vi håller fast vid våra strategiska prioriteringar, tillsammans med den starka återhämtningen från nedgången som orsakades av pandemin förra året, resulterade i en rekordhög orderingång för det första kvartalet. En stor del berodde på den ökade efterfrågan på vakuumutrustning till halvledarindustrin, även om samtliga affärsområden uppnådde en god tillväxt för både utrustning och service, säger Mats Rahmström, vd för Atlas Copco.

Under kvartalet ökade även bolagets rörelseresultat med 5 procent till 5 387 miljoner kronor (5 124 miljoner 2020). Intäkterna ökade med 4 procent till 26 021 miljoner (25 098 miljoner 2020), och det operativa kassaflödet ökade med 5 procent till 5 387 miljoner (5 124 miljoner 2020).

Jag är mycket nöjd över att se hur våra stora ansträngningar och vårt fokus, trots den utmanande miljön, ger resultat. Att löpande investera i forskning och utveckling samtidigt som vi ökar vår närvaro i segment och marknader där vi ser långsiktig potential, är grundläggande i vår tillväxtstrategi. Det är så vi förbättrar våra kunders teknologier och processer och driver utvecklingen framåt, säger Mats.

När det gäller utsikterna på kort sikt, även om den globala ekonomiska utvecklingen fortsatt är osäker, förväntar sig Atlas Copco att kundernas affärsaktivitet kommer att kvarstå på den höga nuvarande nivån.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109