23948sdkhjf

Fanuc lanserar nytt

Nu har Fanuc lanserat två nya trådgnistmodeller – Robocut C400iC och C600iC. Dessa ersätter de tidigare modellerna C400iB och C600iB.

För att kunna erbjuda sina kunder den senaste tekniken har Fanuc lanserat nästa generation av trådgnistarna Robocut. De nya modellerna ska ge ännu högre nivåer av tillförlitlighet, skärhastighet, ytfinish och dimensionell precision än de tidigare modellerna.

De nya modellerna Robocut C400iC och C600iC ersätter den tidigare generationen, men den större modellen C800iB kommer leva kvar i oförändrat utförande.

En leverantör som fått ta in de nya modellerna är Star Servus Verktygsmaskiner i Falkenberg.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda våra kunder en maskin som redan tidigare var väldigt bra, men nu har genomgått en stor förändring där prestanda och tillförlitlighet har blivit ännu bättre, säger Jan-Anders Johansson, försäljningschef hos Star Servus, till Verkstäderna.

Jan-Anders berättar att företaget fick hem två av de första maskinerna som levererades till Europa under vecka 16.

– En maskin har vi på lager för omgående leverans och den andra installerar vi i vår utställningshall i Falkenberg för provbearbetningar och demonstrationer. Från och med nästa vecka räknar vi med att kunna erbjuda kunder provbearbetningar, berättar han.

För de nya maskinerna har hastighet och precision varit ledord, och för att möjliggöra den högre precisionen har maskinstativet gjorts betydligt kraftigare och stabilare. C600iC till exempel är hela 600 kilo tyngre än sin föregångare.

En annan förbättring är att nya och snabbare teknologier ska göra att maskinen kan åstadkomma finare ytor med färre antal snitt. Även precisionen vid konkörning ska ha förbättrats betydligt.

Vidare har en hel del utveckling lagts ner för att minska underhållsbehov, reducera antal delar samt ytterligare förbättra tillförlitligheten. Bland annat är den tidigare mekaniska ”Tension Sensorn” ersatt med ett system där servomotorerna till trådmatning och trådbroms kontrollerar detta.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109