23948sdkhjf

Hydroscand investerar i robotlagret – ser stora vinster

I Hydroscands centrallager i Stockholm plockas majoriteten av alla ordrar med hjälp av robotar. Då detta visat sig vara ett system som medfört stora vinster, både i kapacitet och kvalitet, har Hydroscand valt att investera ytterligare i det automatiska lagret.

I takt med att Hydroscand, som erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter, expanderar och försäljningen via e-handeln ökar har bolaget valt att satsa ytterligare i sitt automatiska centrallager i Stockholm. Detta eftersom det nu ställs ännu högre krav på kapaciteten i lagret.

För att framtidssäkra leveranserna till Hydroscands e-handelskunder och över 70 butiker har företaget därför nu byggt ut robotlagret, i form av en ny port för in- och utleveranser. Hydroscands automatiska lager består sedan tidigare av tio robotar och tre portar för in- och utgående leveranser, men nu har en fjärde port byggts till. Denna ska framförallt användas till att hantera webbordrar och expressordrar till butiksnätet.

– Vi har idag omkring 11 000 produkter i vårt automatiserade lager. 60 procent av allt som levereras ut till våra kunder och butiker plockas idag med hjälp av våra robotar, vilket har inneburit en stor kvalitets- och kapacitetsvinst. Det har varit en förutsättning för att kunna hantera vår kraftiga expansion och den ökade efterfrågan med befintlig personal och lageryta, säger Johan Ekelöf, logistikchef på Hydroscand och fortsätter:

– Nu är det dock dags att ta nästa steg för att framtidssäkra kapaciteten i takt med att även e-handeln växer.

Satsningen på det automatiserade lagret förväntas leda till en ökad kvalitetssäkring av leveranserna och ska säkerställa att Hydroscand kan fortsätta att leverera rätt artiklar i rätt tid – även när antalet order ökar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094