23948sdkhjf

Solskenshistoria: Alla elever fick industritekniskt arbete

En riktig solskenshistoria - alla eleverna går direkt ut i arbete.

- Vi tycker att det är väldigt roligt speciellt nu i pandemitider när många har blivit av med sina arbeten, säger Greta Hidén, rektor på Pihlskolan i Hällefors till Filipstads tidning.

Av de tretton avgångseleverna på det Industritekniska programmet har tolv fått arbete på Ovako och en på Orkla berättar tidningen.

En av eleverna heter Jennifer Lambertsson och hon är en av dem som fått arbete på Ovako men som läser klart utbildningen. 

- Jag synar stänger och kollar efter fel i materialet. Det funkar bra. Det är perfekt. Och det är roliga människor man umgås med. Jag har fått jobb där jag har haft min praktik, säger hon till Filipstads tidning och tillägger som enda tjej i klassen:

- Det har varit tufft och lite ensamt. Men jag har haft lärare som ställer upp och hjälper en och vänner i andra klasser. Ovako vill ha in tjejer.

Industritekniska programmet är ett yrkesprogram. Det förbereder eleverna för processinriktad eller maskinell materialbearbetning och produktframställning, driftsäkerhet och underhåll och sammanfogning som svetsning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.14