23948sdkhjf

KM erbjuder proaktiv produktionsövervakning

KraussMaffei har lanserat mobil- och webapplikationen socialProduction, kopplat till sina formsprutningsmaskiner.

Innovationen kombinerar fördelarna med sociala medier med ny teknik för produktionsövervakning. Maskinerna rapporterar i realtid till användarna, i säkra chattrum.

Applikationen arbetar autonomt och upptäcker avvikelser i produktionsprocessen i ett betydligt tidigare skede än tidigare och lyfter därmed maskinövervakningen till en ny era. Den ser således till att all viktig information om formsprutningsmaskinen visar i realtid, skriver KM i ett pressmeddelande. 

Användaren kan själv bestämma om informationen ska visas på en mobil enhet med smartphone-appen eller på en dator som använder webbapplikationen. 

Maskinöversikten ger en snabb översikt över maskinparken och ger intelligenta produktionsmätvärden som hjälper till att övervaka varje ansluten maskin effektivt. Maskinstatusens historik visas i form av en maskintidsprofil. Pågående produktionsorder är synliga och lätt spårbara. 

Applikationen gör enligt KraussMaffei varje ansluten maskin en aktiv lagmedlem. I chattmeddelanden tillhandahåller maskinerna information om viktiga händelser som parameterändringar och larm. Chatten hjälper också medarbetarna att kommunicera med varandra vilket underlättar samarbete mellan olika skift och produktionsenheter. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078