23948sdkhjf

En starkare cobot

Det är Universal Robots mest sålda robot - UR10e som nu kan ta 25 procent mer nyttolast. Det ska göra att coboten kan nyttjas inom ännu fler applikationer och hantera tyngre artiklar.

I kilo räknat är den ökade nyttolasten på 12,5 kilo. 

– Vi på Universal Robots förbättrar kontinuerligt våra produkter i samarbete med kunderna. Våra kunder har redan använt UR-cobotar med en mängd olika palleteringsapplikationer. De har över tid identifierat möjligheter att använda vår UR10e cobot för att hantera uppgifter med tyngre föremål, säger Kim Povlsen, vd för Universal Robots och tillägger:

– Som svar har vi förbättrat UR10e som nu kan hantera större nyttolaster, vilket ger kunderna nya spännande funktioner.

Coboten ska behålla samma fotavtryck, programmeringsupplevelse, repeterbarhet, prestanda och pris. Men med en ökad nyttolastkapacitet ska användarna kunna göra mer.

Coboten ska till exempel klara palleteringstillämpningar med kartonger som väger upp till 10 kilo och ett 2,5 kilo gripdon.

– Människor är inte utformade för att lyfta tunga föremål upprepade gånger, men våra cobotar hanterar dessa uppgifter med lätthet. Genom att ta över oergonomiska uppgifter ökar URs cobotar produktiviteten, förbättrar produktkvaliteten och hjälper företag att tänka om hur de bäst använder sina anställdas kreativa och problemlösande förmågor – samtidigt som de håller människor säkra, säger Kim Povlsen.

– Att öka nyttolasten på UR10e kommer att göra vår MBO CoBo-Stack mycket mer lönsam för våra kunder genom att utöka deras applikationsmöjligheter till att omfatta större paket och tyngre produkter, såsom bundna eller häftade kataloger och broschyrer, säger Sebastian König, Head of research & development på MBO postpress solutions i Tyskland som integrerat coboten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095