23948sdkhjf

Sandbäckens rör om i grytan

Mikael Matts utsedd till ny vd och koncernchef för Sandbäckens

Styrelsen för Sandbäckens, som levererar installation och service av rörtekniska lösningar, har utsett Mikael Matts till ny vd och koncernchef för Sandbäckens.

Mikael Matts tillträder som vd den 1 juni 2021 och övertar därmed rollen från Mats Åström. Han kommer närmast från Skanska där han har haft flera ledande befattningar, bland annat som vice vd för Skanska Sverige samt som ansvarig för Skanskas bostadsutveckling i Europa.

- Sandbäckens har en stark geografisk närvaro, en stabil kundbas och är väl positionerade för att ta större marknadsandelar på en växande marknad. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Sandbäckens ledning och lokala dotterbolag i koncernens fortsatta tillväxtresa. Tillsammans ska vi nå målet att bli Nordens främsta koncern och samarbetspartners inom installation och service av fastighetstekniska tjänster, säger Sandbäckens tillträdande vd, Mikael Matts.

Per den 1 juni 2021 ansluter även Johan Henriksson i rollen som Group CFO.  

Johan Karlström ersätter samtidigt Håkan Bergqvist som Sandbäckens styrelseordförande. Håkan kommer fortsätta som ordinarie styrelseledamot och Sandbäckens ägare och styrelse passar på att tacka Håkan för hans fina arbete att leda företaget på dess imponerande tillväxtresa och gläds över hans fortsatta engagemang i styrelsen. 

- När jag nu väljer att lämna över ordföranderollen till Johan Karlström är det med stolthet. Det har varit ett privilegium att leda styrelsen arbete under en mycket händelserik och expansiv period i Sandbäckens utveckling.  Jag ser nu fram emot att, tillsammans med ägare, styrelse och Sandbäckens medarbetare, fortsätta ett intensivt arbete med att ta nästa steg i Sandbäckens framgångsrika tillväxtresa, säger avgående styrelseordförande Håkan Bergqvist.

- Sandbäckens har utvecklats starkt de senaste åren och har goda möjligheter att växa ytterligare. Jag ser fram emot att leda styrelsens arbete nu när Sandbäckens har klivit in i en ny expansiv fas, säger Sandbäckens tillträdande styrelseordförande Johan Karlström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063