23948sdkhjf

Robotar ska bygga robotar

Att snabba upp innovationer genom forskning och utveckling är en viktig inriktning på ABBs nya robotfabrik som öppnar i Shanghai under 2022. Nu har Shanghais myndigheter uppmärksammat företagets tekniska innovationer och FoU-kapacitet.

Vid ceremonin som hölls den 24 maj 2021 tog Rui Liang, chef för ABB Robotics i Kina, emot utmärkelsen från Shanghais borgmästare Gong Zheng.

ABB Robotics startade sin verksamhet i Kina 1994 och FoU-centret öppnade i Shanghai 2005. ABB är den första multinationella robotleverantören i Kina som lokaliserar hela sin värdekedja – från FoU, tillverkning, försäljning, konstruktion och systemintegrering till service. Detta är första gången som myndigheterna uppmärksammar FoU på globala företag i Shanghai i syfte att uppmuntra internationella investerare att bygga upp forsknings- och utvecklingscenter i staden och förbättra positioneringen för metropolen som ett globalt tekniskt forsknings- och innovationsnav.

- Vår FoU-verksamhet i Kina utgör en hörnsten för vårt ekosystem för innovationer. Den stöttar vårt fokus på att främja framtiden för robotverksamheten och frigöra potentialen med automation för våra kunder, säger Sami Atiya, chef för ABBs affärsområde Robotics & discrete automation och fortsätter:

- Vi är glada över utmärkelsen som uppmärksammar vårt tekniska ledarskap på världens största robotmarknad och vi fortsätter att gå från klarhet till klarhet när vår nya fabrik och vårt FoU-center öppnar i Shanghai nästa år. Vår investering kommer att främja utvecklingen av robotindustrin i Kina och stötta smart tillverkning åt våra kunder.

Nästa steg i ABBs affärsutveckling i Kina är att bygga upp en robotfabrik. Fabriken, som ska byggas i Shanghai och innebär en investering på totalt 150 miljoner dollar, planerar öppnas under 2022. Den representerar nästa nivå i ABB Robotics tillverkningsteknik med de senaste tillverkningsprocesserna, inklusive maskininlärning, digitala och kollaborativa lösningar. Det ska bli den mest avancerade, automatiserade och flexibla fabriken i robotindustrin världen över – ett center där robotar bygger robotar.

Den nya fabriken kommer att hysa ett forsknings- och utvecklingscenter som ska bidra till att snabba upp innovationerna inom artificiell intelligens. Centret ska fungera som ett öppet innovationsnav där ABB kan samarbeta med kunderna om att utveckla automationslösningar, något som avsevärt kommer att förbättra ABBs innovationsförmåga och snabba upp produktutvecklingen.

Under 16 år har ABB Robotics forsknings- och utvecklingsteam i Shanghai koncentrerat sig på kontinuerliga innovationer. Några av dem är den lokalt utvecklade roboten IRB 120 år 2009, den snabba fyraxlade palleteringsroboten IRB 460 år 2011, den samarbetande tvåarmade roboten YuMi år 2015 och nästa generations cobotar GoFaTM och SWIFTITM som lanserades den 24 februari i år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125