23948sdkhjf

Alfa laval tar order på 415 miljoner

Alfa laval har tagit en order värd 415 miljoner kronor för leverans av processystem och utrustning för förbehandling av råmaterial till ett amerikanskt raffinaderi som ställer om från traditionell petroleumraffinering till produktion av förnybara biobränslen.

Ordern, som är en av de största någonsin, utgör en viktig milstolpe för Alfa laval berättar bolaget och den är ett resultat av de strategiska investeringar som gjorts för att anpassa och utveckla bolagets teknologier till innovativ utrustning för förnybar dieselproduktion. 

I det här fallet omvandlar kunden ett petroleumraffinaderi till en anläggning för biobränsle till transportindustrin. Alfa laval ska leverera system för förbehandling av fetter och oljor samt vattenrening vid biobränsleanläggningen.

- Alfa laval har en tydlig amibtion att stödja initiativ och ansträngningar för avkarbonisering inom de områden, både industri och samhälle, där vi är verksamma, säger Tom Erixon, vd och koncernchef för Alfa laval och tillägger:

- För oss innebär detta att vi förbättrar traditionella produktionsprocesser men också utvecklar nya för att stödja övergången till en mer hållbar och förnybar framtid, inte minst inom energisektorn. Denna order är en bekräftelse på att vi också går in i stora projekt för att påskynda denna förändring.

Leverans beräknas ske under 2022. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094