23948sdkhjf

Levererar e-pumpar för 185 miljoner

Concentric har erhållit ett kontrakt för att leverera det elektrohydrauliska styrsystemet, EHS till ett original equipment manufacturer, OEM-företag i Nordamerika för elektrifierade lastbilar.

Företaget utvecklar medeltunga och tunga elektriska lastbilar som används från transporthub till slutdestination. EHS-systemet ska användas på en ny serie medeltunga batteri elektriska lastbilar.

Produktionen kommer att starta 2021 med leverans av e-pumpar till deras medeltunga lastbilar.

Concentric har erhållit kontrakt med flera OEM-tillverkare som går in på elfordonsmarknaden och behöver e-pumpkompetens för att ersätta sin konventionella förbränningsmotordrivna servostyrningspump.

EHS-systemet har de designat, utvecklat och testat under många år för användning globalt i en rad väg- och arbetsmaskiner.

- Elektrifiering av marknaden för nyttofordon erbjuder spännande långsiktiga möjligheter eftersom EHS-systemet kan användas på både hybrid- och helelektriska plattformar, batteri-el eller bränslecell, vilket minskar energiförbrukningen genom att använda Power on demand -teknologi. Dessa nya beställningar är ytterligare exempel på hur vi framgångsrikt breddar vårt utbud av e-pumpar till nya applikationer på marknaden för medeltunga och tunga lastbilar och blir den självklara leverantören, säger David Woolley, vd och koncernchef för Concentric.

Försäljningsintäkterna beräknas uppgå till 185 miljoner kronor under de kommande fem åren.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079