23948sdkhjf

Volvo Penta satsar på batterier och elektriska drivlinor

Volvo Penta ska utöka sin kapacitet, erfarenhet och utbud genom att bli majoritetsägare i den norska leverantören av marinbatterier och lösningar för elektriska drivlinor, ZEM.

ZEM har 12 års erfarenhet  av såväl marinbatterisystem som hela system för elektriska drivlinor. 

– Volvo Pentas vision är att bli ledande inom hållbara motorlösningar där vi driver omvandlingen både på land och till sjöss mot ett mer hållbart samhälle. I och med det här förvärvet kan vi nu erbjuda drivlinelösningar till marina kunder genom ZEM och samtidigt lämna ett bredare bidrag till utvecklingen av marin elektromobilitet. Det är ett steg framåt i vår omvandling och kommer även att ge Volvo Penta nya möjligheter, säger Heléne Mellquist, vd för Volvo Penta.

– Att vi nu gör gemensam sak med Volvo Penta är början på en ny, spännande fas för ZEM. Våra två bolag har kärnvärden som säkerhet och miljö gemensamt och vi präglas båda av samma skandinaviska pionjäranda. Volvo Pentas namn och marknadsposition kommer att hjälpa oss att snabbt nå ut på nya marknader och blir ett bra stöd för vår tillväxt, säger Jan-Olaf Willums, grundare av ZEM.

ZEM kommer att fortsätta att bedriva verksamhet under sitt eget varumärke under ledning av Egil Mollestad, sedan länge vd för ZEM.  

– Jag ser fram emot att samarbeta med Volvo Penta. Det kommer att ge oss möjlighet att växa, både i fråga om teknik och kanaler för försäljning och eftermarknad, säger Egil Mollestad.

Samarbetet mellan Volvo Penta och ZEM förväntas växa gradvis.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125