23948sdkhjf

Från SKF till Sjöson industri & teknik

Hon får ansvaret för Sjöson industri & teknik som det senaste året förvärvat WP Welding och Tooltec. Fler förvärv är på gång och målet är att inom ett par år nå en omsättning på 500 till 600 miljoner kronor.

- Jag är en energifylld ledare som lockas av verksamheter med tydliga syften och mål. Redan när vi träffades första gången kände jag att Sjöson har ett genomtänkt sätt att tänka kring människor och affärer. Att de dessutom aktivt vill utveckla bolag med spets och ett hållbart tänk är helt i linje med vad jag brinner för, säger Eva Karlsson.

Hon har arbetat 25 år på SKF - tre av dem som vd. Därefter har hon varit vd på Armatec och nu senast Arcam. 

- På SKF fanns etablerade processer att leda utifrån. Under mina år på Armatec handlade det om att bygga upp processer, utveckla ledarskap och ta en mer aktiv del i försäljningsarbetet. Nu senast verkade jag i ett bolag med stark kultur och hög tekniknivå som blivit uppköpta av en stor koncern. De här helt olika uppdragen har givit mig insikter och kunskaper kring hur vitt skilda företag fungerar och vad det kräver av ledningen. Något jag kommer att kunna använda mig av på Sjöson, menar Eva Karlsson.

- Vi vill växa kraftigt med lönsamhet vilket kräver en tydlig struktur och styrning. Jag kan inte tänka mig någon som är mer lämpad för det här jobbet än Eva Karlsson, säger Hans-Anders Karlsson, en av Sjösons två grundare.

- I Eva får vi en ledare som kompletterar vår entreprenörsanda med en djup industriell kompetens och erfarenhet av allt från tillverkning till företagsledning på global nivå. Dessutom är hon väldigt värderingsdriven och en varm människa. För mig är hon en drömrekrytering, säger medgrundare Lars Sjöberg.

- Sjösons affärsmodell bygger på att ympa in mod, lust, ömsesidighet och skärpa i bolag, säger Eva Karlsson och avslutar:

- Kärnan i mitt uppdrag är att få bolag att verka utifrån vår filosofi, bygga vidare på sina styrkor och i den processen bidra med min kunskap och erfarenhet. Enkelt uttryckt står Sjöson för ett mänskligt företagsbyggande med höga krav på seriositet. För rätt företag innebär det en unik chans att växa med god lönsamhet. Att få bli en del av Sjösons tillväxtresa känns fantastiskt.

Eva Karlsson tillträdde sin tjänst 17 juni 2021.

Läs mer om: SKF
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126