23948sdkhjf

Senaste - trycker på tennplåt

Under de senaste åren har Emballators tillväxt kantats av förvärv. 2019 slutfördes ett förvärv i Finland som innebar ökat behov av komponentförsörjning från verksamheten i Ulricehamn.

För att klara av de nya behoven och öka kapaciteten har Emballator i Ulricehamn genomfört en stor investering i en ny tryckpress.

Kapacitet finns nu att mer än dubblera antalet tryckta plåtar och därmed försörja bland annat den finska enheten från Ulricehamn. Investeringen ger även Emballator i Ulricehamn ökad flexibilitet och minskat beroende av underleverantörer.

– Det är ytterligare ett bevis på att vår ägare Herenco tror på vår verksamhet och en investering på över 60 miljoner stärker vår konkurrenskraft och flexibilitet ytterligare, säger Stefan Bergström, vd på Emballator Metal group och fortsätter:

– Nu är vi i slutfasen på idrifttagningen av tryckpressen och vi gör stora framsteg. Förutom ytterligare tillväxt via förvärv fokuserar vi nu än mer på produktutveckling, automation och IT-lösningar för att skapa en verksamhet som är i framkant inom vår industri.

Tryckpressteknologin påminner om traditionell färgtryckning på papper men här sker trycket på tennplåt.

– Fokus är nu fortsatt expansion av verksamheten och fler förvärv står på önskelistan. Troligen kommer förvärv ske i Europa och Emballator Ulricehamn står väl rustade för att säkerställa komponentförsörjningen i en sådan strategi. Vi tittar på flera nya produktområden och metallens fördelar ur miljö och cirkulärt perspektiv är svårslaget, säger Stefan Bergström.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.126