23948sdkhjf

Delar teknik och kompetens

En tillhandahåller och uppgraderar av fordonssystem - den andra erbjuder tjänster inom bland annat digital transformation, cybersäkerhet och totalförsvar. Nu fördjupas samarbetet.

BAE Systems Hägglunds och Combitech har samarbetat länge. Det nya avtalet innebär att Combitech blir exklusiv partner inom bland annat digital transformation, modellbaserad utveckling och autonomi de kommande tio åren. 

- Med den snabba tekniska utvecklingen och nya utmaningar från våra kunder, behöver vi samarbeta i starka partnerskap för att hålla oss till det senaste och ha rätt kompetens. Tillsammans med Combitech fortsätter vi utveckla kompetens för kommande utvecklingsprojekt och affärer, säger vd Tommy Gustafsson-Rask, BAE Systems Hägglunds.

BAE Systems Hägglunds medarbetare får möjlighet att arbeta i uppdrag hos Combitech för att kompetensutveckla sig.

- Vår erfarenhet av digitalisering och till exempel modellbaserat arbetssätt är att det kan förkorta utvecklingstider radikalt. Genom det här samarbetet får BAE Systems Hägglunds del av vår långa erfarenhet från försvaret och från digital transformation inom svensk industri, säger Jessica Öberg, styrelseordförande och vd Combitech och avslutar:

- Vi är väldigt glada för det fortsatta förtroendet från BAE Systems Hägglunds. Det stärker oss att få arbeta med framtidens försvarsteknik och industri 4.0 i framkant. Det här är också ett led i vår fortsatta expansion i norra Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.172