23948sdkhjf

Volkswagen printar bilar

– Trots de pågående utmaningarna med coronaviruspandemin fortsätter vi att arbeta med innovation, säger Christian Vollmer, styrelseledamot i Volkswagens varumärke med ansvar för produktion och logistik och fortsätter:

– Tillsammans med våra partners strävar vi efter att göra 3D-utskrift ännu mer effektivt under kommande år och lämplig för produktionslinjeanvändning.

När Volkswagen nu fortsätter med användningen av 3D-skrivare i biltillverkningen används bindemedelsstrålning för att tillverka komponenter vid företagets huvudanläggning i Wolfsburg, Tyskland.

Medan konventionell 3D-utskrift använder en laser för att bygga en komponent lager för lager från metalliskt pulver, använder bindemedelsstrålningsprocessen ett lim. Den resulterande metallkomponenten upphettas sedan och formas. Genom att använda bindemedelsstrålekomponentenska kostnaderna minska och produktiviteten öka –  komponenterna ska bara väga hälften så mycket som de som är tillverkade av stålplåt.

Volkswagen har ingått ett mjukvarupartnerskap med Siemens och utökat sitt befintliga samarbete med skrivartillverkaren HP. HP tillhandahåller de högteknologiska skrivare som behövs och Siemens specialprogramvara för tillsatstillverkning. 

– Vi är mycket stolta över att stödja Volkswagen med våra innovativa lösningar för 3D-utskrift. Våra automations- och mjukvarulösningar är ledande inom industriella produktionsapplikationer. Genom att använda denna teknik kommer Volkswagen att kunna utveckla och producera komponenter snabbare, mer flexibelt och med mindre resurser, säger Cedrik Neike, styrelseledamot i Siemens och vd för Digital industries.

År 2025 är målet att producera upp till 100 000 komponenter genom 3D-utskrift i Wolfsburg varje år. Fram till nu har produktionen av större volymer inte varit tillräckligt kostnadseffektiv. Men den nya tekniken och samarbetet ska göra produktionslinjeanvändningen ekonomiskt lönsam.

– Jag är glad att vi har en stark och innovativ partner i Siemens så att vi kan börja arbeta med framtidens bilproduktionsprocesser. Exemplet med 3D-utskrift visar att denna omvandling har många olika möjligheter till innovation, avslutar Christian Vollmer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.157