23948sdkhjf

Atlas Copco talar om rekordhöga resultat

Atlas Copcos rörelseresultat ökade årets andra kvartal med 52 procent till 5 924 miljoner kronor från förra årets 3 889 miljoner.

Orderingången ökade till 32 529 miljoner kronor. Detta att jämföra med förra årets 22 401 miljoner.

Mats Rahmström, vd och koncernchef för Atlas Copco, kommenterar resultatet.

– Förra året påverkades det andra kvartalet påtagligt av pandemin, och i jämförelse ökade  efterfrågan från kunderna och koncernens intäkter kraftigt. Men även jämfört med föregående kvartal ökade orderingången till en ny rekordnivå.

Den ökade orderingången drevs framförallt av ökade ordervolymer av industriella kompressorer, vakuumutrustning för industri och vetenskapliga applikationer, samt för serviceverksamheterna. 

Intäkterna ökade med 14 procent och uppgick till 27 534 miljoner kronor. Förra året var motsvarande siffra 24 102 miljoner.

– Vi strävar efter att befinna oss i rätt segment, med rätt produkter och servicelösningar, och att ha rätt personer på plats. Genom det åtagandet säkerställer vi fortsatt att vi skapar största möjliga värde för våra kunder och andra intressenter, säger Mats Rahmström.

När det gäller utsikterna på kort sikt förväntar sig Atlas Copco att kundernas affärsaktivitet kommer att kvarstå på den höga nuvarande nivån.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094