23948sdkhjf

RBC bearings förvärvar ABBs Dodge för 25 miljarder

RBC bearings förvärvar ABBs Dodge mekaniska kraftöverföringsverksamhet för 2,9 miljarder dollar.

RBC bearings tillverkar precisionslager och komponenter för industri-, försvars- och rymdindustrin.

Dodge med huvudkontor i Greenville, South Carolina, tillverkar monterade lager, slutna växlar och kraftöverföringskomponenter främst till eftermarknaden för bygg- och gruvindustrin, mat & dryck, lager och allmänna maskiner, med försäljning huvudsakligen i Amerika. 

– Idag är vi mycket glada att tillkännage genomförandet av ett avtal mellan ABB och RBC bearings om att förvärva Dodge. Kombinationen kommer att förbättra RBC bearings kapacitet, fotavtryck och kundbas samtidigt som vi ökar vår tillgång till Dodges attraktiva slutmarknader. Våra företag kompletterar mycket, med Dodge som ger nya erbjudanden, nya slutmarknader och mer skala till den kombinerade organisationen. Det kombinerade företaget kommer att ha en attraktiv position på flyg-, försvars- och industrimarknaderna med en diversifierad kundbas och expansivt geografiskt fotavtryck. Vi ser fram emot att välkomna Dodges begåvade team till RBC bearings, säger RBC bearings styrelseordförande, vd och koncernchef, Dr Michael J. Hartnett.

– Vi är mycket glada att Dodge har hittat ett utmärkt nytt hem med RBC bearings, där det kan fortsätta sin spännande tillväxthistoria, säger ABBs vd Björn Rosengren och fortsätter:

– Denna transaktion stärker ytterligare ABB s balansräkning. I linje med våra prioriteringar för kapitalallokering planerar vi att först använda intäkterna från transaktionen för att finansiera organisk tillväxt, betala en stigande hållbar utdelning per aktie och göra värdeskapande förvärv. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094