23948sdkhjf

Bästa resultatet i Volvo Cars historia

Volvo Cars rapporterar det bästa halvårsresultatet när det gäller försäljning och rörelseresultat i sin 94-åriga historia bland ökande efterfrågan på sina bilar i alla regioner.

Halvårsrapporten visar att företaget nådde en omsättning på 141 miljarder kronor, en ökning med 26 procent, driven av stark efterfrågan och positiva mixeffekter. Förra året uppgick omsättningen till 111,5 miljarder.

Rörelseresultatet uppgick till 13 miljarder kronor de första sex månaderna 2021, vilket motsvarar en rörelsemarginal på 9,4 procent. Förra året var motsvarande siffra minus 989 miljoner.

Försäljningsvolymerna ökade 41 procent jämfört med den pandemipåverkade perioden 2020, men företaget såg också en stark tillväxt på 12 procent jämfört med de första sex månaderna 2019, en mer relevant jämförelse utan pandemisk störning.

Den tolvmånaders rullande försäljningsvolymen är cirka 775 000 bilar. Målet som sattes för tio år sedan var 800 000. 

– Företaget fortsatte att växa starkt trots branschövergripande brist på halvledare, men ännu viktigare, vi visade att vi är ledande för den pågående omvandlingen inom bilindustrin, säger Håkan Samuelsson, vd för Volvo Cars och fortsätter:

– Volvo Cars har ett decennielångt resultat av framgångsrik transformation. Bilindustrin förändras mer än någonsin och vi har en stark beslutsamhet att vara den snabbaste transformatorn, säger Håkan Samuelsson. 

Med tanke på det återstående halvåret upprepar Volvo Cars sina helårsutsikter. Såvida inte utbudet av halvledare förbättras förväntar sig företaget en jämn försäljning och intäkter under andra halvåret jämfört med samma period förra året trots stark kundefterfrågan.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078