23948sdkhjf

Hög precision visas på EMO

Snart är det dags för EMO 2021, en mässa för metallbearbetningsindustrin den 4 till 9 oktober i Milano.

En av utställarna är precisionsmaskintillverkaren Kern microtechnik.

De kommer att visa upp sitt femaxliga högprecisionscentrum Micro HD. Maskinen ska grovbearbeta och slipa sprutgjutningsverktyg för filterhus till polerkvalitet i en uppspänning.

Det blir livetillverkning och vi utlovas få se komponenttillverkning med en precision på mindre än 1 mikrometer och yttjocklekar på under fem nanometer genom spåntagande bearbetning med Micro HD.

Komponenterna grovbearbetas först med Heidenhain-funktionen OCM och får sin kvalitet med femaxliga slipcykler på neuralgiska ställen med koordinatslipning.

I normala fall skulle det krävas manuell polering efter spåntagande bearbetning. Men på grund av de höga ytkvaliteterna på under fem nanometer som Micro HD utlovas uppnå ska det produktionssteget inte behövas.

Enligt tillverkaren bidrar förutom linjära direktmotorer framför allt den unika mikrospalt-hydrostatiken och den innovativa temperaturhanteringen till kapaciteten hos denna teknologi.

Olika automatiseringssystem kan integreras beroende på behov. Vilka det ska vara beror på enskilt fall. Därför är enligt Kern specifik projektrelaterad konsultering nästan oundviklig.

Läs mer om: EMO
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062