23948sdkhjf

Metallbearbetningens framtid på EMO

Snart är det dags för EMO 2021, en mässa för metallbearbetningsindustrin den 4 till 9 oktober i Milano.

Där ska Index visa vad det innebär att vara redo för framtiden inom metallbearbetning.

Indexgruppen med sina varumärken Index och Traub tillverkar CNC-svarvar, automatsvarvar och fleroperationssvarvar med fräskapacitet.

Här presenteras något av vad de visar på EMO.

De följer trenden mot komplett bearbetning och har redan introducerat nya multifunktionsmaskiner som man både kan svarva och fräsa i. Men på EMO visar de ännu en modell. Den medelstora Index G320 med en maximal svänglängd på 1400 millimeter och något modifierad prestandadata jämfört med sina större syskon.

Här visas en ny version av deras ABC maskin som anpassats efter marknadens krav för mindre produktionsserier och mer komplexa detaljer. Den övre verktygsrevolvern har nu Y -axelfunktionalitet och kan också utrustas med multifunktionsverktygshållare. 

Premiärvisning blir det på EMO för den flerspindliga Index MS24-6. Den har en något större maximal stångdiameter än sin föregångare men har en mer kompakt design och ett antal nya funktioner som ska garantera en högre produktivitet som snabb och enkel verktygsinställning.

Premiärvisning är det även för Traub TNL12 – en längdsvarv som nu snabbt ska kunna konverteras till kortsvarvsdrift med en mer kompakt design och förbättrad kinematik än de större TNL maskinerna. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125