23948sdkhjf

Robotutbildning ska få ut fler digitala robotar på företagen

Den heter Robotic process automation – en kort utbildning för yrkesverksamma på Nackademin. Utbildningen ska få fler företag och organisationer att effektivisera, öka kvaliteten och bli mer snabbrörliga genom att introducera en digital robot på arbetsplatsen.

Konceptet med korta yrkeshögskoleutbildningar, YH-utbildningar lanserades förra våren med syfte att stärka möjligheten till kompetensutveckling och omställning. Utbildningarna riktar sig till de som redan är yrkesverksamma och vill förnya sin kompetens, avancera i sina arbetsuppgifter eller yrkesväxla. Bland höstens nya utbildningar finns Robotic process automation, RPA som handlar om att automatisera arbetsprocesser med hjälp av en digital robot.

- Vi är glada över att kunna erbjuda en helt ny kurs för yrkesverksamma inom Robotic process automation. Att introducera mjukvarurobotar på arbetsplatsen och låta dessa utföra administrativa arbetsuppgifter kommer framöver att bli den nya standarden, säger Jens Grönlund, affärsutvecklingschef på Nackademin.

Den digitala roboten kan arbeta dynet runt, året runt. Exempel på arbetsuppgifter som en robot kan utföra är att hämta information från ett system och lagra det i ett annat system, göra avstämningar mellan fakturor och bankinbetalningar eller hantera anställningsprocessen då personal börjar eller avslutar sin anställning.

I den nya kursen får de studerande bland annat lära sig att förstå potentialen och begränsningarna med RPA, identifiera lämpliga arbetsuppgifter för automatisering och självständigt skapa och utveckla skrift.

Utbildningen är kostnadsfri och erbjuds på distans under åtta veckor. Flera kursstarter är planerade under hösten och våren. Studietakten beräknas till femtio procent och utbildningen är utformad för att kunna kombineras med befintligt arbete.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125