23948sdkhjf

Assa Abloy förvärvar två aktörer i USA

Accesslösningsföretaget Assa Abloy har gjort två förvärv i USA.

Det ena förvärvet är Omni-ID som tillverkar RFID-brickor och IoT produkter för passiv och aktiv märkning, spårning och övervakning inom industriella applikationer.

– Det är med glädje jag välkomnar Omni-ID till Assa Abloy. Omni-ID är ett strategiskt teknologiskt tillskott till Assa Abloy som förstärker vårt nuvarande erbjudande inom RFID och IoT och möjliggör kompletterande tillväxtmöjligheter, säger Nico Delvaux, vd och koncernchef  på Assa Abloy.

– Förutom att utöka vårt värdeskapande erbjudande inom RFID-komponenter och aktiva identifieringsprodukter så stärker förvärvet, genom att utöka vår geografiska närvaro och produktionsbas, våra möjligheter att betjäna kunder i Indien och Kina, vilket är ett viktigt steg i att kunna erbjuda vår industriella IoT teknologi på tillväxtmarknader, säger Björn Lidefelt, Executive vice president samt chef för Global technologies affärsenhet HID global. 

Omni-ID grundades 2007 och har cirka 170 anställda. Bolaget ligger i Rochester, USA och kommer att vara en del av HIDs affärsområde Identification Technologies.

Försäljningen 2020 uppgick till cirka 110 miljoner kronor.

Det andra förvärvet är Capitol door service, en distributör av dörrar för entréautomatik.

– Det är med glädje jag välkomnar Capitol door service till Assa Abloy. Bolaget är specialiserat inom entréautomatik och kompletterar vår verksamhet, säger Nico Delvaux.

– Med sin starka marknadsposition kommer Capitol door service att ytterligare öka vår geografiska täckning i västra USA. Jag välkomnar teamet till Assa Abloy och jag är övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta vår framgångsrika resa, säger Markus Kast, chef för Entrance systems affärssegment Pedestrian.

Capitol door service grundades 1999 och har cirka 50 anställda. Huvudkontoret ligger i Sacramento, Kalifornien.

Försäljningen 2020 uppgick till cirka 150 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078