23948sdkhjf

Volvo Trucks ska tillverka sina tunga lastbilar i Kina

Volvo Trucks har kommit överens om att förvärva JMC Heavy duty vehicle som är ett dotterbolag till Jiangling Motors. Det inkluderar en tillverkningsanläggning i Taiyuan, Shanxi -provinsen, Kina. Förvärvet är på cirka 1,1 miljarder kronor. Målet är att starta produktionen av de nya tunga Volvo FH-, Volvo FM- och Volvo FMX-lastbilarna i Taiyuan för kunder i Kina från slutet av 2022.

Volvo Lastvagnar har varit aktiva på den kinesiska marknaden sedan 1934. Under de senaste åren har den starka tillväxten av logistiktjänster, inklusive e-handel, lett till en ökad försäljning av Volvos lastbilar i landet berättar företaget. År 2020 importerades och levererades mer än 4 500 tunga Volvo-lastbilar till kunder i Kina. I linje med Volvokoncernens långsiktiga strategi utökar därför Volvo Lastvagnar sin affärsverksamhet i Kina.

– Vi är fast beslutna att forma framtiden för hållbara transportlösningar. Med vår långvariga närvaro i Kina ökar vi vår försäljning och vi utökar vårt starka nätverk av försäljnings- och servicepunkter tillsammans med våra privata återförsäljarpartners. Under de senaste åren har vi sett en snabb utveckling av logistikmarknaderna och en ökande efterfrågan på våra premiumbilar och tjänster. För att möta efterfrågan från kinesiska transportoperatörer är det hög tid för oss att etablera en regional värdekedja med vår egen tunga lastbilstillverkning i Kina, säger Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar.

Verksamheten i Taiyuan kommer att omfatta stämpling, svetsning, tillverkning av förarhytter, målning och slutmontering av Volvo-lastbilar.

Efter investeringar, inom några år, ska anläggningen ha kapacitet att producera 15 000 Volvo-lastbilar per år med potential att öka kapaciteten ytterligare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078