23948sdkhjf

Scania tar över lastbilsverksamheten

Bilmetro är snart ett minne blott. Lastbilsverksamheten förvärvas av Scania och personbilsaffären av Volkswagen-ägda koncernen Din bil.

- Våra medarbetare har alla bidragit till att bolaget har en stark framtidsvision och många trogna kunder, säger Filip Andersson, ägare till familjeföretaget Bilmetro och fortsätter:

- Utvecklingen i branschen är mer spännande än någonsin och våra medarbetare har en nyckelroll i att möta den tillsammans med de nya ägarna. För våra kunder innebär det här ingen förändring utan vi kommer fortsätta sträva efter att ge dem den bästa kundupplevelsen.

Bilmetro finns på elva orter och har 654 medarbetare. Omsättningen 2020 uppgick till 3,9 miljoner kronor. Som auktoriserad återförsäljare åt Scania och Volkswagen-koncernen har bolaget bland annat investerat i en Scania-anläggning i Hudiksvall och två Audi-anläggningar i Gävle och Borlänge de senaste åren.

Och det är den snabba förändringstakten i branschen som bidragit till nuvarande ägarens beslut att lämna över bolaget till nya ägare.

- Det krävs stort engagemang, nyfikenhet och energi för att ta bolaget med på den förändringen, något jag inte riktigt känner att jag har. Beslutet har inte varit lätt då bolaget drivits inom familjen sedan 80-talet, men också varit privatägt mycket längre än så. Men nu känns det glädjande att med stolthet få lämna över verksamheten till Scania Sverige samt Din Bil Sverige. Det här är aktörer vi samarbetat med i alla år och såväl deras storlek som expertis gör att verksamheten kan fortsätta utvecklas. Bilmetros medarbetare kan fortsätta jobba som ett starkt team och driva framtidens transportlösningar för våra kunder, avslutar Filip Andersson.

Kia-verksamheten i Gävle som också ägs av Filip Andersson kommer att drivas vidare i befintlig regi.

Avtalet med Bilmetro undertecknades den 27 augusti. Nu återstår för Konkurrensmyndigheten i Sverige samt EU att komma med ett utlåtande under hösten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.359