23948sdkhjf

Han blir vd på Elmia ett tag

Agne Bengtsson tar över som tillförordnad vd på kommunägda kongress- och mässbolaget Elmia när nuvarande vd Lotta Frenssen går vidare mot nya uppdrag.

– Styrelsen ser det som en bra lösning att utse en tillförordnad vd som leder verksamheten under en övergångsperiod. Då får vi tid att strukturerat och omsorgsfullt rekrytera den vd som ska leda Elmia långsiktigt. I detta har vi också samsyn med vår ägare och ledningen för Rådhus, Sten-Åke Karlsson, ordförande Elmia.

Elmia har påverkats i hög grad av pandemin och restriktionerna vilket förhindrat flera stora arrangemang att äga rum. Bolaget har haft en tuff tid bakom sig men ser nu fram emot vändningen. Förhoppning är att Elmia åter kan fortsätta utvecklas.

– Med Agne får vi en erfaren ledare med stark ledarskapskompetens. Han har också en bakgrund och erfarenheter som väl matchar Elmias verksamhet genom sitt tidigare jobb som klubbdirektör i HV71 och dessförinnan i ledande roller inom transport- och logistiknäringarna. Agne har också möjlighet att snabbt komma in i organisationen och tillträder jobbet inom

– Det är väldigt inspirerande att få leda Elmia genom den återstart som krävs efter den pandemi som slagit så hårt mot mäss- och besöksbranschen. För att lyckas krävs utveckling på rätt områden trots den osäkerhet som nu råder i branschen. Jag vet att mycket av detta är påbörjat och att framåtandan finns hos medarbetarna, säger Agne Bengtsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.126