23948sdkhjf

Midroc förvärvar Tändkulan

Midroc Automation har förvärvat teknikföretaget Tändkulan.

Tändkulan grundades 1992 och är leverantör inom data och processautomation. De 27 medarbetarna utgår från Borlänge i Dalarna. Företaget erbjuder allt från timbaserade tjänster till helhetsåtaganden och kunderna finns över hela landet i branscher som järn & stål och papper.

– Förvärvet av Tändkulan gör att vi ytterligare stärker vår tekniska kompetens och tillsammans kommer vi kunna ta större affärer inom energisektorn samt även inom stål och papper då Tändkulan har gedigna relationer med kunder, leverantörer och andra samarbetspartners, säger Jonas Bergmark, vd på Midroc Automation och fortsätter:

– Vidare kan man konstatera att vi och med detta förvärv, tillsammans med förvärvet av IT Automation, är lika starka på ABBs plattformar som vi är på Siemens och vi tar därför ett stort kliv på vägen till att bli en av Europas ledande systemintegratörer.

– Genom sammangåendet med Midroc Automation får vi en möjlighet att ta oss an ännu större och mer spännande projekt. Tändkulans branschkunnande och höga tekniska kompetens i kombination med Midrocs storlek och projektförmåga gör att vi nu kan ta nästa steg i utvecklingen av vår verksamhet. Det kommer att gynna både våra kunder och anställda, säger Mats Karlsson på Tändkulan.

–  AB Tändkulan och Midroc Automation har många gemensamma nämnare i form av projektkultur och medarbetare som värdesätter en hög nivå av eget ansvar och som har förmågan att jobba med utmanande projekt och intelligenta lösningar på komplexa kundutmaningar. Vi ser fram emot vår gemensamma resa framåt, avslutar Jonas Bergmark.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.39