23948sdkhjf

Assa Abloy gör mångmiljardaffär

Assa Abloy har tecknat bindande avtal om att förvärva Hardware and home improvement, HHI en division inom Spectrum brands för en köpeskilling om 4 300 miljoner dollar (cirka 37 miljarder kronor) på skuldfri basis.

Spectrum brands division HHI levererar säkerhetsprodukter, VVS-utrustning och dörrbeslag för det nordamerikanska bostadssegmentet. De har ett diversifierat produkterbjudande av lås, kranar/blandare och dörrbeslag.

För räkenskapsåret som slutade i september 2020 uppgick HHIs omsättning till 1 342 miljoner dollar (cirka 11,5 miljarder kronor) med en justerad Ebitda-marginal om cirka 19 procent.

HHI har huvudkontor i Lake Forest, Kalifornien och cirka 7 500 medarbetare globalt. Bolaget har tillverkning i USA, Mexiko, Taiwan, Kina och Filippinerna.

– HHI är ett utmärkt tillskott till Assa Abloy och utgör ett viktigt strategiskt steg i att utveckla vår verksamhet i det nordamerikanska bostadssegmentet. Förvärvet påskyndar vår strategi att stärka vår position genom att addera kompletterande produkter till vår kärnverksamhet och kommer ytterligare att accelerera övergången från mekaniska till digitala lösningar, säger Nico Delvaux, vd och koncernchef på Assa Abloy och tillägger:

– Jag ser fram emot att välkomna HHI och alla dess medarbetare till Assa Abloy.

– Efter att ha förvaltat denna tillgång under det senaste decenniet, så är styrelsen och jag övertygade om att Assa Abloy är unikt positionerad att ta vår HHI-verksamhet och dess medarbetare till nästa nivå avseende utveckling och prestation. Jag är personligen glad över att se den innovation och de spännande nya produkter som denna transaktion kommer att göra tillgänglig för kommande generationer, säger David M. Maura, styrelseordförande och vd för Spectrum brands holdings.

En av orsakerna Assa Abloy nämner som motiv till affären är att HHI har en lång erfarenhet av innovation, framförallt inom teknologi för SmartKey, vilket kompletterar Assa Abloys erbjudande. Assa Abloy förväntar sig starka synergier, särskilt genom ett utökat produktutbud, nya teknologiska lösningar, distribution och inköp. 

HHI kommer att bli en del av division Opening solutions Americas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156