23948sdkhjf

Combitech och BAE Systems samarbetar inom försvarsteknik

BAE Systems Hägglunds fokuserar på tillhandahållande och uppgradering av fordonssystem. Combitech är en lösnings- och konsultpartner. Nu fördjupar de sitt samarbete.

Avtalet, som är på 10 år, innebär att Combitech blir exklusiv partner inom bland annat digital transformation, modellbaserad utveckling och autonomi. BAE Systems Hägglunds medarbetare får också möjlighet att arbeta i uppdrag hos Combitech för att kompetensutveckla sig.

– Med den snabba tekniska utvecklingen och nya utmaningar från våra kunder, behöver vi samarbeta i starka partnerskap för att hålla oss till det senaste och ha rätt kompetens. Tillsammans med Combitech fortsätter vi utveckla kompetens för kommande utvecklingsprojekt och affärer, säger vd Tommy Gustafsson-Rask, BAE Systems Hägglunds.

BAE Systems Hägglund arbetar med produkter och fordonssystem inom försvarssektorn. Precis som inom annan industri, blir produkterna och tjänsterna alltmer komplexa. Då kan det vara avgörande för konkurrenskraften att kunna minska utvecklings- och underhållskostnader samtidigt som kvaliteten behålls. 

– Vår erfarenhet av digitalisering och till exempel modellbaserat arbetssätt är att det kan förkorta utvecklingstider radikalt. Genom det här samarbetet får BAE Systems Hägglunds del av vår långa erfarenhet från försvaret och från digital transformation inom svensk industri, säger Jessica Öberg, styrelseordförande och tillträdande vd Combitech och avslutar:

– Vi är väldigt glada för det fortsatta förtroendet från BAE Systems Hägglunds. Det stärker oss att få arbeta med framtidens försvarsteknik och industri 4.0 i framkant. Det här är också ett led i vår fortsatta expansion i norra Sverige.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.113