23948sdkhjf

En snabbare robot behövdes

– Behovet för företag att svara snabbt på förändrade konsumentbehov gör Scara-robotar till ett populärt val till produktionslinjer där snabb och noggrann prestanda är avgörande för att säkerställa maximal produktkvalitet. Tillsammans med ABBs styrenhet Omnicore ingår IRB 920T i en ny generation robotlösningar från ABB som hjälper tillverkare att vara steget före de förändrade marknadskraven, säger Antti Matinlauri, chef för Product management på ABB Robotics. 

ABB utvidgar sitt sortiment av Scara-robotar i och med lanseringen av IRB 920T. 

Roboten är utformad för att uppfylla elektronikbranschens krav på höghastighetsproduktion i allt mer komplexa tillverkningsprocesser och ska klara höga hastigheter, stor noggrannhet och repeterbarhet för montering, plockning och hantering av olika uppgifter.

Med en cykeltid på 0,29 sekunder är IRB 920T snabbare än andra Scara-robotar i klassen och upp till 14 procent snabbare än ABBs nuvarande robot IRB 910SC Scara, vilket innebär att fler produkter kan tillverkas per timme. Med en maximal nyttolast på 6 kilogram och ett sortiment med flera olika varianter med en räckvidd på 450, 550 respektive 650 millimeter ska den kunna installeras var som helst i produktionslinan för att sköta en mängd olika uppgifter, från enstaka komponenter till ihopmonterade produkter.

Avgörande för IRB 920Ts prestanda är repeterbarheten. Flexibiliteten kan underlättas av en lätt vikt och utrymmesbesparande design. IRB 920T väger 24 kilogram och är därmed 10 procent lättare än andra Scara-robotar i klassen, vilket minskar kostnaderna för celldesign genom att man slipper extra material för att stadga upp roboten. Då alla kablar är dragna inuti för att slippa kabelstörningar ska den rymmas i ett kompakt utrymme så man kan optimera det tillgängliga produktionsutrymmet.

Läs mer om: ABB
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.406