23948sdkhjf

Volvo digitaliseras

Programvaru- och tjänsteföretaget PTC och Volvo group  bygger vidare på sitt digitaliseringssamarbete. 

Volvo group använder PTCs teknologier för att upprätta en digital tråd med uppkopplad data för att öka produktiviteten på alla nivåer i organisationen. Nu utökas alltså samarbetet kring digital ingenjörsteknik.

Volvo group har nämligen beslutat att konsolidera sina CAD-plattformar, och PTCs produkter kommer att fungera som Volvo groups primära CAD- och PLM-lösningar för komplett fordonsdesign. 

Volvo group, som erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och  kompletta kraftöverföringssystem för marina och industriella applikationer, omvandlar sin IT-arkitektur genom att konsolidera sina PLM- och CAD-plattformar för att möjliggöra bättre användning av produktdata i hela värdekedjan.

– Att använda en PLM- och CAD-plattform kommer att fungera som en viktig möjliggörare för vår transformation av digital ingenjörsteknik. Med detta som grund ser vi stora möjligheter att addera PTCs IOT- och AR-lösningar till vår digitala-tråd-strategi, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo group.

Förutom att transformera sin process för produktinnovation, arbetar Volvo group även med att forma transportindustrins framtid med teknik och systemlösningar som är säkrare, mer hållbara och mer effektiva. 

– Genom att inrikta oss mot PTCs CAD-plattform kommer vi tillsammans arbeta för att skapa en lösning i världsklass, vilket vi förväntar oss kommer vara en konkurrensfördel i många år framöver i vår fortsatta strävan mot att skapa en framtid med hållbara transporter och infrastruktur, fortsätter Lars Stenqvist.

– Genom att arbeta med en gemensam vision, har vi drivit fram viktiga förbättringar i PTCs produktsvit som gör det möjligt för Volvo group att utveckla fantastiska produkter, säger Jim Heppelmann, vd och koncernchef för PTC. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094