23948sdkhjf

Små flygplan, raketer och robotar ska ge människan ökad rörelsefrihet

Honda motors ska utnyttja sin kärnteknik. De har minst sagt högt flygande planer.

Detta för att bidra till förverkligandet av ett samhälle med noll miljöpåverkan och noll trafikkollisioner.

Förutom forskning om avancerad miljö- och säkerhetsteknik bedriver Honda  forskning utanför boxen om teknik som ska skapa nytt värde för människor genom att expandera mobilitetens potential till den tredje dimensionen. Sedan den fjärde dimensionen som trotsar tids- och rymdsbegränsningarna och slutligen till yttre rymden.

Dessa nya initiativ ska möjliggöras av kärnteknik som Honda hittills har samlat in, inklusive teknik inom förbränning, elektrifiering, kontroll och robotik. 

De nya områdena inkluderar ett elektriskt vertikalt start- och landningsflygplan, en avatarrobot och en ny utmaning inom yttre rymden.

Planet ska kunna flyga människor från en stad till en annan och var tyst och litet nog att landa i stadsmiljö. Hondas önskan är att skapa ett rörlighetsekosystem.

Avatarroboten har som mål att utöka människans förmåga praktiskt taget utan begränsningar av tid och plats/rum. Den kommer att vara utrustad med en hand med flera fingrar.

Hondas forskning och utveckling inom rymdteknik ser det som en plats att ta sig an för att förverkliga drömmar för människor världen över. Bland annat arbetas det med att utveckla små raketer.

– Alla de initiativ vi introducerade idag är för de utmaningar som Honda tar sig an på nya områden, men Hondas bakomliggande passion för att använda vår teknik för att göra människors liv roligare är oförändrat. Ända sedan företagets grundande har källan till Hondas utmaningar alltid varit de människor på Honda som genererar originalteknik och idéer. Genom skapandet av ny mobilitet kommer Honda att fortsätta sträva efter att förändra det värde människor sätter på rörlighet och göra positiva förändringar i vårt samhälle, säger  Keiji Ohtsu, president och representant för Honda R&D Co.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11